BE-ja do të heqë Zvicrën nga listat e strehimit të taksave

BE-ja do të heqë Zvicrën nga listat e strehimit të taksave

Ministrat e financave të Bashkimit Evropian kanë vendosur të heqin Zvicrën nga listat e bllokut të vendeve që konsiderohen si parajsë tatimore, thuhet në një dokument të BE-së.

Më 10 tetor pritet të heqin nga lista e vendeve që kanë rënë dakord të ndryshojnë rregullat e tyre të taksave për t’i bërë ato në përputhje me standardet e BE-së.

Zvicra ka përmbushur angazhimet e saj, duke pranuar se një reformë tatimore e vitit të kaluar – që do të vinte në fuqi nga viti 2020, shkruan gazeta zvicerane swissinfo.ch.

Po ashtu Emiratet e Bashkuara Arabe do të largohet nga lista, e cila përfshin juridiksione që nuk kanë arritur të bashkëpunojnë me BE-në për çështje të taksave.  Arkipelagu Paqësor i Ishujve Marshall gjithashtu do të hiqet nga ajo listë.

Shtetet e listës së zezë do të përballen me dëmtime të reputacionit dhe kontrolle të rrepta mbi transaksionet me BE-në.

BE me 28 vende vendosi një listë të zezë dhe një listë gri të strehimoreve tatimore,

Gjithashtu, Shqipëria, Kosta Rika, Mauritius dhe Serbia do të hiqen nga lista gri javën e ardhshme.

Disa vende të tjera nëse nuk arrijnë të kryejnë angazhimet e tyre me afate të caktuara, do të zhvendosen në listën e zezë, përcjell albinfo.ch.