Inaugurohet rrjeti i zgjeruar i gazsjellësit të Bullgarisë
Sharr Travel

Inaugurohet rrjeti i zgjeruar i gazsjellësit të Bullgarisë

Në prani të Kryeministrit Bojko Borisov u inaugurua rrjeti i zgjeruar gazsjellës i Bullgarisë në sektorin që nga kufiri me Turqinë deri në stacionin “Stranxha”.

Infrastruktura e re është e domosdoshme për lidhjen e rrjetit gazsjellës ndërkombëtar me gazsjellësin “Rryma Turke”. “Po ndërtojmë dhe i japim Bullgarisë mundësi për t’u bërë përsëri qendër kryesore gazsjellëse. Prandaj u propozuam partnerëve tanë që kjo rrymë të quhet “Rryma Ballkanike”, tha Kryeministri Bojko Borisov.

Ai vuri në dukje gjithashtu se kjo është “një autostradë politike gazi dhe se atje ku ka interesa të mëdha ekonomike, nuk ka luftëra”. Në fillim të shtatorit “Bulgartransgaz” nënshkroi një marrëveshje për ndërtimin e gazsjellësit përmes Bullgarisë me firmën saudite “Akrad”.

Sipas prognozave transportimi i gazit nga kufiri turk deri në atë serb përmes Bullgarisë duhet të fillojë që gjatë vitit 2020. Ndërtimi i segmenteve të reja është në qendër të vëmendjes së strategjisë së re energjetike deri në vitin 2020, me të cilën Ministria e Energjetikës ka qëllim t’u përgjigjet kushteve të ndryshuara të tregut të Ballkanit. Projekti për zgjerimin e infrastrukturës së transportimit të gazit nga kufiri bullgaro-turk deri në atë bullgaro-serb përbën një pjesë prej konceptit të qeverisë bullgare për qendrën shpërndarëse të gazit "Ballkan".(BNR)