VIDEO-Të unifikohen posët për pagesat bankare
Sharr Travel

VIDEO-Të unifikohen posët për pagesat bankare

Vitet e fundit bankat që veprojnë në Kosovë kanë shtrenjtësuar të gjitha shërbimet si për individë e biznese.

Drejtoresha nga Rrjeti i Shitësve me Pakicë, Yllka Metaj, theksoi disa nga problemet që ky rrjet ka evidentuar, e të cilat kanë të bëjnë me: unifikimin e POS-ëve e cila do të lehtësonte shumë bizneset që ajo përfaqëson, 'Swift fees' për 'visa' dhe 'master card' si dhe përqindja e pagesës në POS-a të bankave të ndryshme, e cila shihet si një barrierë tjetër që duhet të eliminohet.

“Shoqata Rrjeti i Shitësve me Pakicë, është themeluara nga vet anëtarët, dhe qëllimi është shtytja pozitive për të gjithë, Jo vetëm për shitjet me pakicës. Kjo shoqatë është themeluar në  vitin 2018”, tha ajo emisionin “Subvencion në RTK.

Sipas saj në gjitha vendet e rajonit pagesat kryhen me një pos. “Për secilin pos duhet t paguhet tarifë për bankën

Autor: RTKlive


MË SHUME NGA Ekonomi