ATK për këto 20 vjet ka mbledhur 4 miliardë e 707 milionë euro tatime

ATK për këto 20 vjet ka mbledhur 4 miliardë e 707 milionë euro tatime

Në shënimin e 20-vjetorit të themelimit të Administratës Tatimore të Kosovës, presidenti Hashim Thaçi tha se ATK-ja 20 vjet më parë vuri themelet e strukturës që mundëson grumbullimin e tatimeve nga të gjithë në Kosovë.

Presidenti Thaçi theksoi se ATK është në rrugë të mirë dhe ka arritur shumë, kjo vetëm do ta forcon shtetin dhe ekonominë e Kosovës dhe besimin qytetarë.

Ai duke falënderuar partnerët ndërkombëtar, tha se natyrisht që ka kanë mbetur ende sfida, por edhe probleme që duhet të tejkalohen dhe të zgjidhen me praktika më të mira.

Drejtori i ATK Ilir Murtezaj me këtë rast tha se sot ATK shënon 20 vjetorin e themelimit të saj, ku përgjatë gjithë këtij rrugëtimi është ndeshur me sfida të mëdha, por në të njëjtën kohë ka arritur edhe sukses të jashtëzakonshëm , të cilat kanë reflektuar në përmirësimin e mirëqenies së qytetarëve të Kosovës.

Zëvendës ministri i Financave në detyrë Mustaf Grainca, deklaroi se ATK-ja ka rritur integritet të lartë profesional dhe është dëshmuar si institucion kredibil.

Ndërsa, në emër të komunitetit të bizneseve, drejtori i Odës Ekonomike Amerikane, Arian Zeka tha se janë të shumta të arriturat e ATK për 20 vjet edhe në aspektin legjislativ, por që kërkoi që të ketë edhe më tej bashkëpunim të ndërsjellë me bizneset në vend.

Nga Zyra e BE-së në Kosovë Hilel Trand, , tha se Administrata Tatimore e Kosovës është në rrugë të mbarë për t’u modernizuar dhe se është duke luajtur një rol të rëndësishëm për qytetarët e Kosovës.

Në fund të ceremonisë së shënimit të përvjetorit të 20-të janë ndarë edhe çmime për kontribuuesit e mbledhjes së tatimeve si dhe për komunitetin e biznesit, ndër ta mirënjohje edhe për Odën e Afarizmit të Kosovës.