OBSH: Kujdes! Virusi përhapet më kollaj nga njeriu në njeri
Sharr Travel

OBSH: Kujdes! Virusi përhapet më kollaj nga njeriu në njeri

Koronavirusi Wuhan që ka vrarë të paktën 17 njerëz dhe ka infektuar më shumë se 600 përhapet më lehtë nga një person në person sesa mendohej më parë, sipas një zyrtari të Organizatës Botërore të Shëndetit (OBSH).

“Tani ne po shohim se gjenerata e dytë dhe e tretë janë përhapur,” tha Dr. David Heymann, kryetari i një komiteti të OBSH-së që po mbledh të dhëna për virusin.

Brezi i tretë do të thotë se dikush që u infektua pasi merrte kafshë në treg në Wuhan, Kinë, përhap virusin tek dikush tjetër, i cili më pas e përhap atë tek një person i tretë.

Virusi fillimisht u përhap vetëm nga kontakti shumë i ngushtë që zakonisht do të ndodhte brenda një familje, të tilla si përqafimi, puthja ose ndarja e enëve për të ngrënë, tha Heymann.

Tani, ai thotë se provat po grumbullohen që tregojnë se kontakti më i largët mund të përhap virusin, siç është nëse një person i sëmurë do të teshtijë ose kollitet pranë fytyrës së dikujt tjetër.

Ai tha se nuk ka asnjë provë në këtë pikë se virusi është i ajrit dhe mund të përhapet në një dhomë, siç ndodh me gripin ose fruthin. /TCh


MË SHUME NGA Shëndetësi