​SHBA planifikon të dëbojë nga tregu gazin rus
Sharr Travel

​SHBA planifikon të dëbojë nga tregu gazin rus

Shtetet e Bashkuara planifikojnë të mbështesin shtetet anëtare të Iniciativës Tri Dete në mënyrë që të arrijnë një qëllim të përbashkët - zvogëlimin e varësisë së Evropës nga gazi rus dhe për të shtyrë gazin amerikan në tregun evropian.

Ekspertët shpjegojnë se Uashingtoni po tregon interes për Iniciativën Tri Dete duke inkurajuar vendet evropiane që të ndërtojnë një sistem të ri të transportit të gazit dhe të përshkojnë gazin e tyre.