Rriten qiratë dhe blerjet e shtëpive në Zvicër
Sharr Travel

Rriten qiratë dhe blerjet e shtëpive në Zvicër

Kostoja mesatare e marrjes me qira të një shtëpie në Zvicër u rrit në maj, pasi binte në muajt e mëparshëm për shkak të shpërthimit të koronavirusit.

Ndërsa kostoja e qirave mesatarisht u rrit me 0.5 për qind në maj, kjo kryesisht kompensoi uljen prej 0.7 për qind në prill.

Lajmet nuk ishin të këqija për qiramarrësit me shpenzimet e apartamenteve që binin paksa për të njëjtën periudhë, përcjell albinfo.ch.

Opsionet u rritën për njerëzit që kërkonin për një apartament të ri, me numrin e qirave në dispozicion që rriteshin me 3,000 nga prilli në maj, shkruan The Local.

Shifra aktuale e 20,000 apartamenteve në dispozicion në gjithë Zvicrën është afërsisht e njëjtë me atë që shihet para shpërthimit të koronavirusit në shkurt.

Të dhënat u prodhuan nga firma zvicerane e pronave “ImmoScout24” dhe u raportuan në median zvicerane “Watson”.

Blerja e një shtëpie, gjithashtu më e shtrenjtë

Lajmi ishte i keq gjithashtu për këdo që kërkon të blejë, me një rritje të vogël të çmimeve të pronave gjatë periudhës së caktuar. Çmimet u rritën me 0.8 për qind për shtëpitë me një familje të vetme në maj, megjithatë shtëpitë për familje ranë me 0.6 për qind për të njëjtën periudhë, përcjell tutje albinfo.ch.

Në një krahasim vit pas viti, çmimet janë rritur edhe më shumë.