Ulet Inflacioni, bie prodhimi industrial

Ulet Inflacioni, bie prodhimi industrial

Inflacioni i çmimeve të konsumit në Rumani u ul në muajin maj, sipas të dhënave të Institutit Kombëtar të Statistikave. Në një komunikatë të veçantë, zyra e statistikave tha se prodhimi industrial regjistroi një tkurrje të mprehtë në prill.

Indeksi i çmimeve të konsumit u rrit me 2.3% në maj, pas një rritjeje prej 2.7% në prill. Inflacioni parashikohej të ulej në 2.4%. Çmimet e produkteve ushqimore u rritën me 5.25% dhe ato të produkteve jo-ushqimore u rritën me 0.15%, në maj. Kostoja e shërbimeve u rrit me 2.60%.

Në bazë mujore, çmimet e konsumit u rritën me 0.05% në maj. Një raport tjetër nga zyra e statistikave tregoi se prodhimi industrial ka rënë me 27.7% në prill. Prodhimi në fabrika ra me 32.4% në muajin prill dhe prodhimi i minierave dhe guroreve ra me 6.8%.

Ndërkohë, prodhimi i energjisë u rrit me 0.6%. Në bazë vjetore, prodhimi industrial ra me 38.6% në prill. Mbi një bazë të parregulluar, prodhimi industrial ra me 38.4% në prill, një rënie prej 36.2% krahasuar me një vit më parë.


MË SHUME NGA Ekonomi