Kosova po kalon nëpër fazën më të rëndë ekonomike pas luftës

Kosova po kalon nëpër fazën më të rëndë ekonomike pas luftës

AKB-ja, vlerëson se akualisht jemi në krizë shëndetësore ekonomike dhe diplomatike si kurr më parë.

Institucionet e Kosovës pa prevojë të duhur për ta menaxhuar krizën shëndetësore nga Covid 19 kanë krijue hendeke të mëdha ekonomike e diplomatike.

Nuk ka sektor ekonomik që nuk ka humbje e që kapin qindra miliona euro dhe ka të bëjë me mbylljen e shumë bizneseve vendëse, por nuk ka edhe shumë puntorë të paknaqur në sektorin privat të cilët janë mbetë pa punë e pjesa tjetër janë redukuar me staf.

Në diplomaci Kosova nuk ka qenë asnjëherë më keq për shkak se jemi duke u ballafaquar me disa faktor kundërthënës siç janë fuqitë e mëdha Bruksel ShBA-të, por edhe vendet tjera të BE-së që kanë ndikim të madh për Kosovën për vendimet që duhet të marr siç është specialja, dialogu me Serbinë dhe integrimi i vendit në mekanizmat e ndryshme ndërkombëtare.


MË SHUME NGA Ekonomi