E-payment, transaksione 4,4 trilionë dollarë në 2020

E-payment, transaksione 4,4 trilionë dollarë në 2020

Brenda fundit të vitit, 65% e të gjitha pagesave dixhitale do të ndodhë në Kinë dhe SHBA. Kontinenti i Vjetër do të shënojë rritje të shpejtë në 4 vjet

Pagesat dixhitale janë në rritje të vazhdueshme, veçanërisht pas fazës së izolimit (lockdown), e cila largoi kontaktin fizik, duke nxitur blerjet në distancë. Sistemet e pagesave inovative janë burimi më i madh i të ardhurave në tregun global të ‘fintech’ (teknologjia financiare) dhe rritja e ‘digital payment’ përfshin të gjitha vendet.

Sipas të dhënave të ‘FinTech Survey 2020’ të Statista, publikuar nga BuyShares.co.nz., portal i specializuar në tregun e aksioneve, për vitin 2020 parashikohet një shifër totale prej 4,4 trilionë dollarësh të zhvendosur në të gjithë botën, nëpërmjet pagesave dixhitale. Kjo është një shifër e konsiderueshme e cila, gjithsesi, përfaqëson një rënie me 5% krahasuar me vlerësimet e bëra para COVID-19.