Disa minatorë në Trepçë bojkotojnë punën, kërkojnë rritje pagash

Disa minatorë në Trepçë bojkotojnë punën, kërkojnë rritje pagash

Në mëngjesin e së mërkurës disa minatorë në minierën e Trepçës nuk kanë filluar punën, si ditëve të zakonshme.

Ata janë grumbulluar para minierës për të bojkotuar punën duke kërkuar rritje pagash për 10 %.

Gani Osmani, kryetar i Sindikatës së Trepçës, ka thënë se bëhet fjalë për një grup të punëtorëve të transportit kryesor në këtë minierë, raporton indeksonilne.

 “Një pjesë e punëtorëve të transportit në kryesor në Trepçë kanë kërkuar rritje pagash për 10% si dhe sistematizimin e vendeve të punës.

Por, kryeshefi ekzekutiv, javën e kaluar i ka njoftuar se iu është miratuar kjo kërkesë.

Sigurisht sot përsëri shkon kryeshefi në vend të ngjarjes dhe ia shpjegon”, ka thënë Osmani.