Mbretëria e Bashkuar zyrtarisht në recesion ekonomik

Mbretëria e Bashkuar zyrtarisht në recesion ekonomik

Ekonomia e Mbretërisë së Bashkuar pësoi rënien më të madhe në mes të prillit dhe qershorit pasi masat e bllokimit shkaku coronavirusit e shtynë vendin zyrtarisht në recesion.

Ekonomia u tkurr për 20.4 për qind krahasuar me tre muajt e parë të vitit, raporton BBC.

Shpenzimet shtëpiake u zhytën ndërsa dyqanet u urdhëruan të mbyllen, ndërsa ra edhe prodhimi në fabrika dhe ndërtimtari.