54% rritje e investimeve të drejtpërdrejta të huaja

54% rritje e investimeve të drejtpërdrejta të huaja

Investimet direkte të huaja në vend në periudhën janar-korrik janë 1.4 mlrd euro. Në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2019 rritja e tyre është me 494,8 mln euro, ose 54,2%, bëri të ditur Banka Popullore Bullgare. Vetëm për muajin korrik investimet e huaja janë 958,8 mln euro, domethënë 400 mln euro një vit më herët.

Rritja i detyrohet faktit se gjatë korrikut nga vendi ynë nuk janë tërhequr kapitale të huaja, ndërsa investimet e huaja vijnë kryesisht në formën e huave për firmat bullgare.

Investimet më të mëdha neto vijnë nga Vendet e Ulëta – 192.8 mln euro, Rusia – 121.1 mln euro dhe Hungaria – 107.2 mln euro, bëri të ditur Banka Popullore Bullgare.