Gjermania edhe një herë investitori më i madh në Kosovë

Gjermania edhe një herë investitori më i madh në Kosovë

Banka Qendrore e Republikës së Kosovës, ka njoftuar se Gjermania është edhe një herë investitori më i madh në Kosovë:

“Me gati 20% të të gjitha investimeve të huaja bruto direkte në Kosovë në gjysmën e parë të vitit 2020, ishte nr. 1 vend i origjinës për një investim të tillë”, thuhet në raportin e fundit të Bankës Qendrore të Kosovës.

Pavarësisht pandemia Gjermania mbetet e qëndrueshme. Gjermania gjithashtu renditet e para në planin afatgjatë: Midis 2008 dhe 2019, Ajo kontribuoi 683 milion euro investime të huaja direkte, nga 3,4 miliardë euro që arritën në Kosovë gjatë kësaj kohe.