Një në katër aeroportet nuk mund të rimbursojnë udhëtimet e dështuara

Një në katër aeroportet nuk mund të rimbursojnë udhëtimet e dështuara

Shumë aeroporte evropiane nuk do të mund të përballojnë pagesat pa ndihmën e shtetit nëse udhëtimet dështojnë, e kjo pamundësi mund të zgjasë deri në fund të vitit, sipas grupit kryesor të industrisë së kontinentit.

Këshilli i Aeroporteve Ndërkombëtare parashikon që 193 nga 740 aeroporte në rajon së shpejti do të luftojnë për të paguar faturat e tyre, sipas të dhënave të lëshuara të martën.

“Shifrat e botuara sot paraqesin një pamje dramatike të zymtë”, tha Drejtori i Përgjithshëm, Olivier Jankovec, në një deklaratë.

“Tetë muaj në krizë dhe të gjitha aeroportet e Evropës po digjen përmes parave të gatshme për të qëndruar të hapur, me të ardhura larg mbulimit të kostove të operacioneve”.

Linjat ajrore dhe aeroportet janë ndër kompanitë më të goditura nga pandemia, dhe të dy industritë po bëjnë thirrje për një marrëveshje ndërkombëtare testimi që parandalon udhëtarët të izolohen për javë me radhë në destinacionin e tyre – një faktor që po largon shumë njerëz nga udhëtimet, shkruan swissinfo.ch, përcjell albinfo.ch.