Revista serbe publikon fotografi të ekzekutimit të luftëtarëve shqiptarë

Revista serbe publikon fotografi të ekzekutimit të luftëtarëve shqiptarë

Revista serbe publikon fotografi të ekzekutimit të luftëtarëve shqiptarë nga serbët në vitin 1922

Nga viti 1922, revista Serbe “Ilustrovani List” sjellë fotografi dhe përshkrim të formës së ekzekutimit të luftëtarëve shqiptarë! Fotografia e parë është pushkatimi i grupit të udhëhequr nga Faik Saidi nga rrethi i Prilepit në Maqedoni dhe fotografia e dytë është pushkatimi i luftëtarit Demir Aliu nga fshati Lurë i Tetovës!

Të ekzekutuarit ishin detyruar që vet të hapin varrin dhe në varr janë ekzekutuar nga toga e ushtrisë okupatore ! Gazeta thekson se nga grupi i Faik Saidit nga rrethi i Prilepit, ushtria dhe policia serbe kishte 400 ushtar të vrarë !!Kosovalb.com/InforCulture.info