​Guvernatori Mehmeti: Sektori financiar mbetet stabil pavarësisht pandemisë

​Guvernatori Mehmeti: Sektori financiar mbetet stabil pavarësisht pandemisë

Guvernatori i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës Fehmi Mehmeti ka takuar drejtorin ekzekutiv të Këshillit të Investitorëve Evropianë Emrush Ujkani.

Guvernatori Mehmeti ka thënë se BQK-ja që nga fillimi i shfaqjes së pandemisë ka qenë e angazhuar për të ndihmuar institucionet, ekonominë dhe qytetarët.
 
Ai ka bërë të ditur se pavarësisht masave të ndërmarra me qëllim të mbrojtjes së qytetarëve nga COVID-19, sektori financiar ka mbetur stabil dhe likuid, si dhe ka ndihmuar gjatë tërë kohës ekonominë dhe qytetarët.
 
Nga ana tjetër përfaqësuesit e Këshillit të Investitorëve Evropianë përgëzuan Guvernatorin për mbajtjen e sistemit financiar stabil dhe shprehën gatishmërinë që të rritin bashkëpunimin, me qëllim të ndihmës së ekonomisë.