Google do të blejë një terminal në Nju Jork për 2.1 miliardë dollarë

Google do të blejë një terminal në Nju Jork për 2.1 miliardë dollarë

Gjiganti amerikan i teknologjisë Google planifikon të blejë terminalin e Nju Jorkut St. John për 2.1 miliardë dollarë, i cili do të bëhet selia e kampusit të tyre në sheshin “Hudson” në Manhattan.

Shumica e zyrave në atë vend janë ende kryesisht të zbrazëta, raportoi AP.

Kryeshefi ekzekutiv i Google Sandar Pichai tha në një blog se kompania po shtyn një kthim të madh në zyra deri më 10 janar, dhe njoftimet e kompanisë se do të investojë në pasuri të paluajtshme në Nju Jork u mirëpritën nga guvernatori i këtij shteti amerikan, Kathy Hochul, dhe kryetari i bashkisë së Nju Jorkut, Bill de Blasio. ai e quajti projektin "një nga injeksionet e nevojshme për një rikthim të madh".

"Google është lider sa i përket kthimit tonë ekonomik, por konfirmon diçka tjetër: Nju Jorku është sot një nga qendrat më të mëdha të teknologjisë në botë," tha De Blasio sot.

Google aktualisht ka me qira terminalin Shën Gjon me 120.000 metra katrorë dhe pret të hapë hapësirë të re deri në mesin e vitit 2023, dhe kompania vlerëson se investimet e tij do të sjellin 14.000 vende të tjera pune në Nju Jork.