Historiku i Oktoberfest
Sharr Travel

Historiku i Oktoberfest

Më 12 tetor të vitit 1810, zhvillohet për herë të parë Oktoberfest ku mbreti bavarez fton qytetarët e Munihut në dasmën e djalit të tij, Princ Ludwig me Princeshën Therese von Sachsen të Hildburghausenit.

Oktoberfest imitohet çdo vit dhe zgjat 16 ditë. Presidenti i K-W Oktoberfest Tim Beckett tha se pandemia COVID-19 solli "ndryshim thelbësor" në festivalin më të madh bavarez në vitin 2021 dhe se ai pret që kthimi në normalitet i kësaj ngjarjeje të fillojë vitin e ardhshëm.

Ndërsa parada e K-W Oktoberfest zakonisht tërheq deri në 150.000 njerëz në rrugën Weber, në vend të kësaj, mediat lokale do të shfaqin një speciale në paradën këtë vit, duke përfshirë një vështrim prapa në paradat e mëparshme të Oktoberfest që kanë bërë rrugën e tyre përmes Kitchener-Waterloo.

Oktoberfest ka disa ngjarje të planifikuara, duke përfshirë gara në ngrënie dhe seritë e Rogers Women of the Year që fillojnë më 14 tetor.