COVID-19 shtyn konferencën e OBT-së
Sharr Travel

COVID-19 shtyn konferencën e OBT-së

Organizata Botërore e Tregtisë (OBT) ka shtyrë një konferencë të madhe që do të mbahet javën e ardhshme në Gjenevë, pasi qeveritë në mbarë botën vendosën kufizime të udhëtimit për shkak të një varianti të ri veçanërisht të transmetueshëm të Covid-19.

“Konsultimet nga ministrat e tregtisë së BE-së në konferencën ministrore të OBT-së janë shtyrë për një kohë të pacaktuar për të përmirësuar llojin potencialisht më të rrezikshëm të koronavirusit”, theksoi OBT.

Ministrat e tregtisë kishin planifikuar të negocionin për disa çështje të ngutshme, duke përfshirë lehtësimin e patentave të vaksinave, eliminimin e subvencioneve të dëmshme të peshkimit dhe reformat e OBT-së. Konferenca do të zgjaste deri më 3 dhjetor.

Vonesa është hera e dytë që takimi shtyhet për shkak të pandemisë, siç ishte planifikuar fillimisht për qershor 2020. /atsh