Kosova humb një investim 110 milionësh, shkak procedurat e vonuara
Ekonomi

Kosova humb një investim 110 milionësh, shkak procedurat e vonuara

Njohësi i ekonomisë, Safet Gërxhaliu ka thënë se një investitor ka ikur nga Kosova dhe ka shkuar për të investuar në Maqedoninë e Veriut. Kjo për shkak se dokumentacionet janë përfunduar më shpejtë se sa në Kosovë.

Sipas tij, plani i “Akou Energy” ishte për një investim 110 milionë euro në Kosovë, ndërsa tani po investon 220 milionë euro në Maqedoni të Veriut dhe kjo për shkak të procedurave byrokratike.

“Dallimi, Maqedonia e Veriut i kreu procedurat për 1 muaj, duke i dhënë statusin Investitor Strategjik Akou Energy nga Franca, Qeveria e Kosovës nuk po arrinë ti kryej të njejtat procedura për më shumë se 3 vite. Prandaj ikin investitorët nga Kosova e shkojnë në vendet fqinje”, ka shkruar ai.

Postimi i plotë:

"Si largohen investitorët potencial nga Republika e Kosovës 

Akou Energy investitor francez në Maqedoninë e Veriut po investon 220 milion € njofton KM Zaev i Maqedonisë.

Në Kosovë, i njejti investitor ka 3-4 vite që po endet poshtë e lartë në Qeverinë e Kosovës duke pritur të investoj 110 milion € në energji me erë në projektin Çyçavica Wind Farm në Vushtrri për të cilin projekt Komuna e Vushtrrisë ka nënshkruar Memorandum dhe i ka dhënë të gjitha lejet në kohë.

Dallimi, Maqedonia e Veriut i kreu procedurat për 1 muaj, duke i dhënë statusin Investitor Strategjik Akou Energy nga Franca, Qeveria e Kosovës nuk po arrinë ti kryej të njejtat procedura për më shumë se 3 vite. Prandaj ikin investitorët nga Kosova e shkojnë në vendet fqinje.

Kosova promovon investime për rajonin falë byrokracis, padijenis dhe koruocionit.

#Edhe turpi ka emër."

Për këtë gjë ka reaguar Behgjet Pacolli në Facebook.

"Po kjo firmë franceze pse iku nga Kosova e shkoi ne Maqedoni? .... si duket prap këta "hajnat e maparshëm"  janë fajtor!

O Safet....mos edhe këta francezët janë hajna oligark?, ne këtu nē Kosovë nuk i dojmë këta!", ka shkruar Pacolli.