Charlie Chaplin i ndaluar në kinematë e Tiranës në vitin 1937?!
Sharr Travel

Charlie Chaplin i ndaluar në kinematë e Tiranës në vitin 1937?!

“Modern Times/Kohërat moderne” është një nga filmat më popullore të Charlie Chaplin!

Filmi u realizua në vitin 1936 dhe personazhi kryesor është një punëtor fabrike që përballet me problematika të shumta,mes të cilave edhe me një arrestim si pjesëmarrës në një protestë komuniste.

Në vitin 1937 ky film do të transmetohej në kinema “Rozafat” në Tiranë!

Historiografia komuniste ka publikuar një dokument që mban datën 1 qershor 1937 ku Komisioni i Kontrollit të Filmave Kinematografikë në Tiranë i kërkon prefekturës së Tiranës ndalimin e transmetimit të filmit më protagonist “Sharli Shaplin”!/mapo.al/

43022918_864212050448861_7030129347721691136_n43022918_864212050448861_7030129347721691136_n

 

43112851_864212123782187_229962702330527744_n