Balija: Sektori bankar i Kosovës ka ndërtuar institucione solide
Sharr Travel

Balija: Sektori bankar i Kosovës ka ndërtuar institucione solide

Gjatë dy dekadave të fundit, sektori bankar ka arritur të ndërtojë institucione solide bankare, të cilat kanë ruajtur stabilitetin dhe krahas zhvillimeve bashkëkohore ka avancuar shërbimet financiare, thotë Petrit Balija, kryeshef ekzekutiv i Shoqatës së Bankave të Kosovës në intervistën për Buletinin Ekonomik.

Sipas tij, sektori bankar ka arritur që të kreditojë ekonominë e Kosovës me mbi 1.6 miliard euro gjatë vitit 2021, duke shënuar kështu një rritje dyshifrore të kreditimit. Pjesa më e madhe e këtij kreditimi është alokuar për ndërmarrje afariste me rreth 62% pjesëmarrje në portofolin kreditor.