Mehmeti: Diaspora shpenzoi mbi 1.3 miliard euro në Kosovë
Ekonomi

Mehmeti: Diaspora shpenzoi mbi 1.3 miliard euro në Kosovë

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti ka deklaruar se rritja ekonomike në vitin 2021 ishte 9.9 për qind. Mehmeti ka shtuar se remitencat arritën në mbi 1 miliard euro.

“Me fillimin e pandemisë COVID-19 nga masat e marra nga Qeveria ka bërë që në vitin 2020 ekonomia e Kosovës të ketë rënie prej 5.3 për qind. Me relaksimin e masave kufizuese gjatë 2021-së, kryesisht të ndikuar nga diaspora dhe shumë faktor të tjerë ekonomik bëri që të ketë rritje ekonomike prej 9.9 për qind”, tha Mehmeti për RTK.

Ai ka shtuar se shpenzimet rezidente të diasporës për këtë vit kanë qenë 1.34 miliard euro.

“Me të dhënat e tetorit 2021 që kemi në dispozicion, shpenzimet rezidente të diasporës shënojnë 1.34 miliard euro, me një rritje prej 100 për qind, krahasuar me vitin 2020. Nëse shkojmë te remitencat, ato kanë shënuar një rritje prej 1.05 miliard, me një rritjet prej 18.1 për qind, nëse e krahasojmë me një vit më herët”, ka shtuar ai.


Bast-Trade
AlbiMall
Eurokoha
Vjosa