Të ardhurat e Egjiptit nga Kanali i Suezit arritën nivelin më të lartë
Foto,AA
Ekonomi

Të ardhurat e Egjiptit nga Kanali i Suezit arritën nivelin më të lartë

Anadolu Agency (AA)

Autoriteti i Kanalit të Suezit i Egjiptit tha se të ardhurat mujore të kësaj rute arritën nivelin më të lartë të të gjitha kohërave në prill.

Në një deklaratë, Autoriteti i Kanalit të Suezit tha se rruga ujore ndërkombëtare arriti 629 milionë dollarë të ardhura në prill, një rritje prej 13,6 për qind nga 553,6 milionë dollarë në muajin e njëjtë të vitit të kaluar.

Rruga ujore strategjike rriti tarifat e tranzitit për anijet që nga viti i kaluar pas një lulëzimi në lëvizjen e tregtisë globale.

Në vitin 2021, Kanali i Suezit regjistroi të ardhurat e tij më të larta, duke arritur në 6,3 miliardë dollarë.

Vitin e kaluar, lundrimi në Kanalin e Suezit u ndërpre kur anija gjigante e mallrave Ever Given ngeci dhe bllokoi rrugën ujore për gati gjashtë ditë.


MË SHUME NGA Ekonomi