Krasniqi: KEK-u ka katër vite që nuk ka vlerësim të performancës
Foto RTK
Ekonomi

Krasniqi: KEK-u ka katër vite që nuk ka vlerësim të performancës

A.BELA/ RTKlive.com

Komisioni për Mbikëqyrjen e Financave Publike, ka mbajtur mbledhje në të cilën kanë raportuar Kryesuesi i Bordit dhe Kryeshefit ekzekutiv të KEK-ut. Ata kanë raportuar rreth raportit të auditimit të performancës “Prokurimi në Korporatën Energjetike të Kosovës (2018-2020).

Kryeshefi ekzekutiv i KEK-ut, Nagip Krasniqi, ka folur rreth raportit të auditimit të performancës “Prokurimi në Korporatën Energjetike të Kosovës (2018-2020).

“Në KEK nuk ka pasur vlerësim të performancës për katër vite, i cili është obligim ligjor, pa vlerësim të tillë nuk mund të merret asnjë vendim. Ne kemi filluar atë dhe me kohë çdo njëri jep llogari për punën e vet. Çështja e adresimit të prokurimit merr kohë”, tha ai.

Kryeshefi i KEK-ut, Nagip Krasniqi, nuk ka mohuar të gjeturat nga auditori, por tha se nuk merr përgjegjësi, pasi që në krye të KEK-ut ka ardhur në tetor të vitit 2021.

Gjatë shqyrtimit të raportit të auditimit të performancës, "Prokurimi në Korporatën Energjetike të Kosovës 2018-2020", kryetarja e Komisionit për Mbikëqyrjen Financiare, Hykmete Bajrami, theksoi se gjetjet nga auditori në KEK janë tepër shqetësuese, pasi ka dhjetëra kontrata të firmosura me negocim të drejtpërdrejtë dhe mungesë të transparencës.

 

 


Bast-Trade
AlbiMall
Eurokoha
Vjosa

MË SHUME NGA Ekonomi