​ZRRE takon përfaqësuesit e Ambasadës së SHBA-së në Kosovë
Foto: ZRRE
Ekonomi

​ZRRE takon përfaqësuesit e Ambasadës së SHBA-së në Kosovë

Emine Hoti/RTKlive

Zyra e Rregullatorit të Energjisë (ZRRE) ka pritur sot në takim përfaqësues të Ambasadës amerikane në Kosovë, të cilët u informuan rreth zhvillimeve në sektorin e energjisë dhe situatës së krijuar pas pezullimit të vendimit për tarifat e energjisë elektrike.

Sipas komunikatës, ZRRE i njoftoi përfaqësuesit e Ambasadës amerikane për paqartësitë e implementimit si edhe për vështirësimin e mëtejmë të situatës tashmë të rënduar të sektorit të energjisë në vend.

Po ashtu njoftohet se ndër të tjera diskutime, u elaboruan edhe veprimet procedurale të ndërmarra në këtë proces nga ZRRE, e së fundmi me parashtrimin e mjetit të jashtëzakonshëm juridik, krahas kërkesës për Mendim Juridik, në Gjykatën Supreme të Kosovës, si edhe me kërkesat tjera për sqarime ligjore tek organet kompetente të drejtësisë lidhur me implementimin e vendimit gjyqësor.

"ZRRE u zotua se do të bashkëpunojë me të gjithë akterët relevantë të sektorit të energjisë për arritjen e një zgjidhjeje sa më të pranueshme për të gjitha palët".


APR
Romay Lift