Abazi:Institucionet t`i bashkojnë forcat për tejkalim të krizës energjetike
Foto RTK
Ekonomi

Abazi:Institucionet t`i bashkojnë forcat për tejkalim të krizës energjetike

F.Salihu& A.BELA / RTK

Instituti për politika zhvillimore ka publikuar një analizë për masat zbutëse krahas krizës energjetike dhe ka bërë disa rekomandime lidhur me këtë krizë.

Kjo analizë ka studiuar dhe krahasuar masat adekuate që Republika e Kosovës duhet të ndërmarrë, në mënyrë që të lehtësojë vështirësitë që kriza energjetike mund të sjellë në muajt në vijim. Bazuar në afatet kohore të nevojshme për zbatimin, ato kategorizohen në masa të menjëhershme, afatmesme dhe afatgjata.

Dardan Abazi nga INDEP, në një intervistë për Ekonomiks të RTK-së, ka treguar për rekomandimet që i ka nxjerrë nga analiza e INDEP për krizën energjetike e cila mund të rendojë situatën gjatë dimrit që po vjen.

Duke treguar rekomandimet në detaje ai u bëri thirrje institucioneve që të koordinohen edhe më shumë dhe t’i bashkojnë forcat dhe të tejkalojmë sa më lehtë krizën.

Intervista e plotë me Dardan Abazin nga INDEP:


APR