Ekonomia bullgare do të rritet me 2.8% në vitin 2022
Ekonomi

Ekonomia bullgare do të rritet me 2.8% në vitin 2022

Monitor

Parashikimi i verës nga Komisioni Europian për ekonominë e BE-së, përmirësoi vlerësimin për rritjen ekonomike të Bullgarisë këtë vit, në 2.8%, por uli parashikimin për vitin 2023, në 2.3%.

Në parashikimin e mëparshëm të pranverës, Komisioni kishte vlerësuar një rritje të Prodhimit të Brendshëm Bruto (PBB) me 2.1% në vitin 2022 dhe 3.1% në vitin 2023.

“Rritja e parashikimit për vitin 2022 reflekton rimëkëmbjen e fortë në tremujorin e parë të këtij viti. Mjedisi më i dobët i jashtëm dhe kushtet më të shtrënguara të kreditimit, të kombinuara me rritjen më të dobët të pagave reale, shpjegojnë rënien e parashikimit për vitin 2023”, tha KE.

Komisioni shtoi se rritja ekonomike e Bullgarisë me 0.8% në tremujorin e parë ishte për shkak të kushteve të favorshme të tregut të punës dhe rritjes së mprehtë të pagave në sektorin privat, në fillim të vitit.


MË SHUME NGA Ekonomi