Gjermania sekuestron asetet e gjigantit rus të naftës Rosneft
Bloomberg
Ekonomi

Gjermania sekuestron asetet e gjigantit rus të naftës Rosneft

Bloomberg

Gjermania mori njësinë lokale të Rusisë së madhe të naftës Rosneft PJSC, ndërsa Berlini po lëviz për të marrë kontrollin gjithëpërfshirës të industrisë së saj të energjisë, për të siguruar furnizimet dhe për të hequr dekada të varësisë së thellë nga Moska për karburant.

Në lëvizjen e fundit, qeveria tha se po merrte njësinë gjermane të Rosneft, duke përfshirë aksionet në tre rafineri të naftës.

Ndërsa Gjermania përgatitet të ndalojë blerjen e naftës së papërpunuar ruse deri në fund të vitit për shkak të sanksioneve, ajo duhet të gjejë burime alternative dhe të sigurohet që pronësia ruse e rafinerive të saj kryesore të mos bëhet kërcënim për furnizimet.


MË SHUME NGA Ekonomi