KEDS zë 185 konsumatorë duke e vjedhur energjinë elektrike për një javë
Foto: KEDS
Ekonomi

KEDS zë 185 konsumatorë duke e vjedhur energjinë elektrike për një javë

Fadil Sertolli / RTKlive

Planet dhe aksionet për kontrolle të keqpërdorimeve të ekipeve të Departamentit të Humbjeve në KEDS vazhdojnë të implementohen në tërë Kosovën në baza ditore.

Përmes një komunikate nga KEDS, thuhet se vetëm gjatë javës së kaluar në të gjitha distriktet  dhe nën distriktet janë kryer 1940 kontrolle të konsumatorëve të energjisë elektrike, për të cilët dyshohej se po keqpërdorin rrymën. Prej tyre 185 u vërtetua se po e anashkalonin matjen e saktë të energjisë elektrike.

“Keqpërdorimi i energjisë elektrike është i papranueshëm dhe i dënueshëm. Rastet e tilla, ekipet e KEDS-it do t’i parashtrojnë për procedura të mëtutjeshme gjyqësore”, thuhet në njoftimin e KEDS-it.


MË SHUME NGA Ekonomi