Çavdarbasha: Sistemi i Rimbursimit për mbeturinat, rrit riciklimin
Ekonomi

Çavdarbasha: Sistemi i Rimbursimit për mbeturinat, rrit riciklimin

Fadil Sertolli / RTKlive

Zëvendësministrja e Mjedisit, Planifikimit Hapësinor dhe Infrastrukturës, Linda Çavdarbasha përmes një postimi në Facebook ka thënë se Sistemi i Rimbursimit të Depozitave për shishet (xham, plastikë dhe kanaqe) është shumë i rëndësishëm, sepse na dërgon tek rritja e targeteve të riciklimit dhe bënë prodhuesit përgjegjës për mbeturinat të cilat i krijojnë.

“Estonia është shembulli më i mirë se si një organizatë e tillë funksionin, e që si rezultat i kësaj kanë arritur që 30% e mbeturinave të riciklohen”, ka shkruar ajo.

Ajo ka thënë se duke marrë praktikat e mira edhe Kosova po orientohet tek praktikat evropiane dhe ekonomia qarkore.


MË SHUME NGA Ekonomi