Kosova merr pjesë në `Shtëpinë e Verërave të Botës` në Francë
Foto: Facebook
Ekonomi

Kosova merr pjesë në `Shtëpinë e Verërave të Botës` në Francë

Fadil Sertolli / RTKlive

Kosova merr pjesë për herë të parë si prodhues i Verërave në Shtëpinë e Verërave të Botës CITE DU VIN në Bordeaux (Bordo) të Francës, si shtet me traditë në kultivimin e hardhisë së Rrushit dhe prodhimin e Verës.

“Verërat e Kosovës janë prezantuar dhe degustuar nga  68 Degustator dhe vlerësues të verës, ku verërat tona janë ranguar shumë lartë me pikë për kualitetin dhe potencialin e tyre”, thuhet në një njoftim të Kosova Wine.

Tutje në njoftim thuhet se të marrësh pjesë në këtë ngjarje, në shtëpinë më të madhe të Verës në Bote është një arritje e madhe.

“Pos një arritje e madhe, në të njëjtën kohë të kesh rastin që të degustohet vera jote atje nga profesionistë, është një privilegj i veçantë”, thuhet mes tjerash në njoftimin e Kosova Wine.


MË SHUME NGA Ekonomi