Kërkohet ndryshim në ligj rreth normës tatimore e vlerësim të pronave
Foto,RTK
Ekonomi

Kërkohet ndryshim në ligj rreth normës tatimore e vlerësim të pronave

Faton Saliu/ RTK

Rritja e faturave të tatimit në pronë tash e sa ditë është bërë çështje diskutimi e përplasje mes pushtetit qendror dhe atij lokal dhe opozitës.

Njohësit e kësaj çështjeje thonë se në këtë kohë krize nuk do të duhej të rritej tatimi në pronë, i cili erdhi si pasojë e vlerësimit të ri të pronave, raporton RTKlive.

Ata propozojnë ndryshime ligjore duke ulur pragun e normës tatimore që do t'i përfshinte edhe faturat e këtij viti.

Por sa do të bëhej një faturë e tatimit në pronë nëse do të ulej norma tatimore në 0.05% aq sa ishte me ligjin e vjetër.

Njohësit kërkojnë ndryshime në ligj, në pikat rreth normës tatimore dhe vlerësimin e pronave


MË SHUME NGA Ekonomi