ATK kërkon nga bizneset që të lëshojnë kuponë fiskalë për shitjet online
Ekonomi

ATK kërkon nga bizneset që të lëshojnë kuponë fiskalë për shitjet online

RTK

Administrata Tatimore e Kosovës, ka kërkuar nga bizneset që të lëshojnë kuponë fiskalë edhe për shitjet e tyre online.

Përmes një komunikate për medie, ATK ka thënë se furnizimi i mallrave dhe shërbime në mënyrë elektronike përmes internetit është një formë e tregtisë, ku tregtia dhe afarizmi në përgjithësi kryhen në të njëjtën mënyrë si në çdo treg tjetër.

Sipas ATK-së, tregtia në distancë, apo elektronike, ose e ashtuquajtur online, ndryshon vetëm në atë që prania personale e shitësit dhe blerësit nuk është e nevojshme që furnizimi të kryhet.


MË SHUME NGA Ekonomi