Pasojat ekonomike në Kosovë nga lufta në Ukrainë|Video
Ekonomi

Pasojat ekonomike në Kosovë nga lufta në Ukrainë|Video

Faton Salihu / RTK

Ka kaluar një vit prej fillimit të luftës në Ukrainë, e cila shkaktoi dëme të mëdha në ekonominë globale dhe atë të vendit tonë.

Rrjedhimisht pati krizë energjetike, destabilizim të bursave në sektorë të ndryshëm, u rritën normat e interesit të kredive nga Banka Qendrore Evropiane, u rritën çmimet e produkteve të ndryshme si dhe u krijuan vështirësi e kufizime në transport. Nga këto zhvillime u goditën edhe shumë industri në Kosovë. Kjo çështje trajtohet sonte në emisionin `Ekonomiks` nga ora 22:00 në RTK 1.

Në videon e mëposhtme janë disa deklarime të shkëputura nga ky emision.


MË SHUME NGA Ekonomi