Gjëja që gjithmonë duhet të bëni para se të gatuani orizin, ia shton shijen

Gjëja që gjithmonë duhet të bëni para se të gatuani orizin, ia shton shijen

Rajs është një përbërës kyç në shumë nga dietat tona.

Është i lirë në çmim, nuk është i dëmshëm dhe është i lartë në fibra, kështu që rrallëherë mungon në kuzhinat familjare.

Por, një kuzhinier ka zbuluar një truk të fshehtë që mund të ndihmojë në shtimin e shijes së orizit.

Ai thotë se çelësi i orizit të përsosur është larja e kokrrave para se t’i gatuani ato.

Por, ai rekomandon që nuk duhet të mjaftoheni me larjen e orizit vetëm një herë – ai bën thirrje që ta lani mbi 30 herë.