​Nëse përdorni internetin në Austri, nuk mund të fshiheni më

​Nëse përdorni internetin në Austri, nuk mund të fshiheni më

Anonimiteti në internet mund të çojë në rezultate fatale, e cila është një temë që trajtohet nga shumë filma si Nervi.

Komente online, pavarësisht se janë vetëm fjalë, mund të jenë me qëllim të keq dhe të dëmshëm.

Nuk është e qartë nëse komentet e tilla keqdashëse do të zhduken, por ka një iniciativë në Austri për të bërë diçka të tillë.

Qeveria ka hartuar një ligj që në thelb do të bëjë komente të paligjshme në faqet e internetit në mënyrë anonime.

Kjo në të vërtetë do të kërkonte që përdoruesit të regjistrojnë emrat dhe adresat e tyre reale kur lënë komente në internet, të cilat, nëse është e mundur, do të sjellin përgjegjësi më të madhe për përdoruesit e internetit sipas asaj që shkruajnë në internet.

Ju mund të përdorni ende pseudonime publike, por pasi të jeni regjistruar në këtë rast, pasi kjo do të ishte më e lehtë për t’i zbuluar komente keqdashëse për pronarët e tyre.

Nëse ligji miratohet, do të zbatohet vetëm për faqet e internetit që kanë më shumë se 100.000 përdorues të regjistruar, ose që fitojnë më shumë se 500.000 euro në vit ose marrin grante në vlerë mbi 50.000 euro.

Ka shqetësime në lidhje me këtë ligj dhe disa grupe mund ta abuzojnë, siç janë grupet "e urrejtjes", duke penguar kështu ligjin të ketë ndonjë ndikim mbi to. Ekziston edhe një çështje e privatësisë, pasi nevojitet një adresë, që do të thotë se do të ketë më shumë të dhëna të ndjeshme nëse hakerët sulmojnë faqet e internetit.

Ndryshe, nëse miratohet, ligji pritet të hyjë në fuqi në vitin 2020.