Tim Cook nga Apple rrëfen se si e shmang varësinë ndaj telefonit

Tim Cook nga Apple rrëfen se si e shmang varësinë ndaj telefonit

Kur u pyetën për një studim që thotë se njerëzit, mesatarisht, i preknin telefonat e tyre 2.617 herë në ditë, Tim Cook me shaka, ka thënë: “Ah, nuk duhet ta bëni këtë.”

Ai shpjegoi se njerëzit në Apple “nuk duan që njerëzit të përdorin telefonat e tyre gjatë gjithë kohës. Kjo nuk ka qenë kurrë një objektiv për ne”, dhe tha se përdorimi i vazhdueshëm i telefonit nuk është modeli i biznesit të Apple.

Aplikacionet mbështetëse të reklamave – si Facebook, Instagram, Twitter dhe Snapchat – përpiqen t’i mbajnë njerëzit të kthehen për më shumë ndërveprim me aplikacionet e tyre, gjë që i ndihmon ata të shesin më shumë reklama.

“Është e qartë se ekzistojnë disa aplikacione që shtyjnë njerëzit të kontrollojnë dhe vazhdimisht të marrin telefonat e tyre për të parë se çfarë po ndodh në këtë sekondë”, tha Cook.

Ai tha se një ndryshim që njerëzit duhet të bëjnë është kjo: mos i kushtoni vëmendje telefonit tuaj në vend të njerëzve në dhomë me ju.

“Çdo herë që merrni telefonin, do të thotë që heqë sytë nga personi me të cilin jeni duke biseduar. Nëse po shikon telefonin tënd më shumë sesa po shikon sytë e dikujt, po bën diçka të gabuar!” Tha Cook. 


MË SHUME NGA Tech