Qeveria amerikane krijon ‘armën sekrete’, vret terroristët, jo civilët

Qeveria amerikane krijon ‘armën sekrete’, vret terroristët, jo civilët

Qeveria amerikane ka zhvilluar një ‘armë sekrete’ të ndërtuar me gjashtë tehe të mprehta, e cila shënjestron terroristët, pa vrarë civilët.

Ajo qëllon përmes një structure e cila shënjeston terroristët me preçizion të lartë.

“The Wall Street Journal” thotë se ‘R9X apo 'Xhinsu-ja fluturuese’ është përdorur në fshehtësi.

Zyrtarët amerikanë shpresojnë se arma do të ulë vdekjet rastësore të civilëve.

Sipas të njëjtit burim, SHBA-të po përdorin një tjetër armë, e cila shënjestron objektivin dhe nuk shpërthen.

“R9X, apo ‘Xhinsuja fluturuese është projektuar për të  shkatërruar ndërtesa dhe makina, me ndihmën e gjashtë teheve që veprojnë pak sekonda para shkatërrimit.