​Angela Merkel pranon se kishte konflikt me Macronin

​Angela Merkel pranon se kishte konflikt me Macronin

Kancelarja gjermane Angela Merkel pranoi se kishte një "marrëdhënie kontradiktore" me presidentin francez Emmanuel Macron në një intervistë sot me gazetën gjermane Suddeutsche Zeitung.

"Sigurisht që kemi një marrëdhënie kontradiktore," tha ajo, duke cituar "dallimet në mentalitetin" midis saj dhe presidentit francez dhe "dallimet në të kuptuarit e rolit".

Merkel dhe Macron nuk kanë rënë dakord mbi një numër çështjesh gjatë muajve të fundit, duke përfshirë ngrirjen e shitjeve të armëve në Arabinë Saudite, siç u vendos nga Gjermania pasi gazetari saudit Jamal Khashoggi u vra.

Kancelarja gjermane theksoi se përparimi i madh është bërë në mbrojtje në sajë të partneritetit gjermano-francez