Fasha që pompon për zemër gati për testimet tek njerëzit
Sharr Travel

Fasha që pompon për zemër gati për testimet tek njerëzit

Një fashë “pompimi” që përmban miliona qeliza të gjalla, mund të ndihmojë në riparimin e dëmeve të shkaktuara nga një atak në zemër, sipas studiuesve.

E qepur në zemër, fasha prej 3cm me 2cm, e rritur në një laborator nga një mostër e qelizave të pacientit, pastaj kthehet në një muskul të shëndetshëm funksional.

Gjithashtu lëshon kimikate që riparojnë dhe rigjenerojnë qelizat ekzistuese të zemrës.

Testet tek lepujt tregojnë se duket e sigurt, ekspertët e Universitetit Imperial College në Londër treguan në një konferencë në Mançester.

Testimet e pacientëve pritet të fillojnë në dy vjetët e ardhshme.

Një sulm në zemër ndodh kur një arterie e bllokuar bllokon rrjedhjen e gjakut në muskujt e zemrës, duke e lënë atë pa oksigjen dhe ushqyes.


MË SHUME NGA Shëndetësi