Meksika dërgon trupa në kufi me SHBA

Meksika dërgon trupa në kufi me SHBA

Zyrtarët meksikanë kanë konfirmuar sot se kanë nisur të vendosin 6,000 anëtarë të Gardës Kombëtare për Kontrollin e Imigracionit të Zgjeruar, një angazhim i marrë nën marrëveshjen me SHBA javën e kaluar për të ndaluar kërcënimet amerikane ndaj doganave për importet nga Meksika.

Presidenti i Meksikës Andres Manuel Lopez Obrador dhe ministri i Punëve të Jashtme Marcel Ebrard gjithashtu thanë se një ekip prej pesë zyrtarëve, duke përfshirë edhe ushtrinë dhe drejtorin e burgut, u ngritën për zbatimin e planit të emigracionit.

Ebrard konfirmoi sot se gjenerali Vincente Antonio Hernandez Sanchez do të fillojë një turne në kufirin jugor për të shpejtuar vendosjen e trupave në zonë.

Zbatimi i dytë shtesë i Gardës Kombëtare meksikane është planifikuar në kufirin amerikan për t'u siguruar migrantëve që janë duke u kthyer në Meksikë, ndërsa kërkesat e tyre për azil janë përpunuar në gjykatat e SHBA.


MË SHUME NGA Bota