Ky është bindshëm lloji më i rrezikshëm i gjakut

Ky është bindshëm lloji më i rrezikshëm i gjakut

Grupi i gjakut A është grupi më i vjetër i gjakut dhe të gjitha grupet e tjera të gjakut janë rezultat i një mutacioni që kërkohet që një person të mbijetojë dhe t`i rezistojë sëmundjeve të caktuara.

Kështu, pesë milionë vjet më parë, u formua grupi i gjakut 0, dhe menjëherë pas kësaj, lloji i gjakut B.

Këto mutacione besohet se kanë mbijetuar për shkak të rezistencës së tyre ndaj sëmundjeve të caktuara, transmeton KosovaPress.

Shkencëtarët kanë zbuluar se qelizat e infektuara nga malaria nuk lidhen lehtësisht me llojin e gjakut B ose 0, që do të thotë se njerëzit me llojin e gjakut 0 dhe B janë më rezistues ndaj malaries sesa personat me llojin e gjakut A, andaj mund të thuhet se lloji i gjakut A është "më i dobët" se pjesa tjetër.


MË SHUME NGA Shëndetësi