Britania nuk është më pa fruth

Britania nuk është më pa fruth

Kryeministri Boris Johnson ka urdhëruar veprime urgjente për të siguruar që fëmijët dhe të rinjtë në Britani të mbrohen nga fruthi.

Sëmundja mund të ndalet përmes dy dozave të vaksinës MMR, por shkalla e imunizimit ka rënë për një numër arsyesh.

Si pasojë Mbretëria e Bashkuar ka humbur statusin e saj pa fruth, tre vjet pasi virusi ishte eleminuar në vend.

Në tremujorin e parë të vitit 2019, kishte 231 raste të konfirmuara në këtë vend.