Reparti i QKUK-së, specialistë të jashtëzakonshëm

Reparti i QKUK-së, specialistë të jashtëzakonshëm

Qendra Klinike Universitare e Kosovës (QKUK) po mburret me një repart të saj.

Bëhet fjalë për Kirurgjinë Maksillofaciale. Ky repart ka marrë lëvdata nga shumë pacientë dhe qytetarë të Republikës.

Pra, Kirurgjia Maksillofaciale është e vetmja ne Kosovës si e tillë ajo trajton këto sëmundje: -infeksionet e regjionit te gojës, kokës dhe qafës -traumatologjinë (aksidentet)e indeve te buta dhe te forta te këtij regjionit maksillofacial, -tumoret bëjnë dhe malinje e atij regjioni –

Po ashtu, anomalit e lindura dhe te fituara -estetika e fytyrës, disa sëmundje dhe sindrome te rralla.

Këto janë ne gjeneralë Klinika udhëhiqet nga Drejtori prof. Ass. Dr. Agron Bytyqi Shef i repartit ass. Dr. Shkëlzen Komoni Shef i sallës, ass. Dr. Arsim Kelmendi.

Është reparti i cili dërgon më së paku pacient jashtë shtetit për trajtim, qe d.m.th. se trajtohen këtu.

Ka një staf te ri me 4 doktor të shkencës, 2 profesor, shumë kandidat ne doktoratur dhe ne specializim, me pak fjale është në nivel evropian.

Klinika maksillofacial është e pajisur me ortopantomograf 3D dhe mikroskop elektronik me çka e ka ngrit nivelin e klinikes.

Gjatë trajnimit ne Francë, në vendin ku është bere transplanti i pare i fytyres. D.mth. iu ka marr fytyra njërit person dhe i është ngjitur një pacientit tjetër.

Ky është prof Bernard Deuvochel – gjate qëndrimit në Francë ku kemi bë marrëveshje mes 2 klinikave ku doktorat tanë të shkojnë në France për avansim.

Prof Bernard Deuvochell, nga Amiens France, njeriu nr. 1 në këtë lëmi.

 


MË SHUME NGA Shëndetësi