Testi i ri i gjakut i detekton më shumë se 20 lloje të kancerit

Testi i ri i gjakut i detekton më shumë se 20 lloje të kancerit

Një test i ri i gjakut mund t’i detektojë më shumë se 20 lloje të ndryshme të kancerit.

Shkencëtarët e Universitetit të Harvardit kanë krijuar testin i cili i shikon ndryshimet gjenetike që ndërlidhen me zhvillimin e tumorëve

Kur është provuar testi në përafërsisht 3,600 mostra të gjakut, ai e ka identifikuar kancerin te pacientët në 99.4% të rasteve, ku vetëm 0.6% ka qenë rasti i diagnostikimeve të gabuara.

Shkencëtarët shpresojnë se testi do t’i mundësojë pacientët të diagnostikohen dhe trajtohen më shpejt, duke ua rritur shanset e mposhtjes së sëmundjes.

Megjithatë, ende mbetet e paqartë se kur do të jetë ky test në dispozicion për përdorim global.