Ky celular lajmëron vetë urgjencën nëse pësoni aksident

Ky celular lajmëron vetë urgjencën nëse pësoni aksident

Aksidentet janë një ndër shkaqet më të mëdha të humbjeve të jetëve në botë.

Në përpjekje për të parandaluar sado pak këto fatkeqësi, Google ka dhënë një lajm të mirë.

Google po planifikon të përditësojë aplikacionin e Informacionit të Urgjencës për telefonat e tyre Pixel.

Pra nëse keni një celular të tillë dhe përfshiheni në një aksident me makinë, celulari automatikisht do të thërras urgjencën për ju.

Aplikacioni do të përdorë akselerometrin e telefonit dhe mikrofonat për të zbuluar përplasjet e dyshuara të automjeteve dhe do të lëshoj një alarm të lartë me dridhje nëse duket sikur keni pasur një aksident.

Kjo veçori e re e sigurisë të jetë e disponueshme vetëm për Google Pixel 4, i cili pritet të lansohet brenda dy javësh.


MË SHUME NGA Tech