Conte: I pamjaftueshëm ndalimi i eksportit të armëve Turqisë
Sharr Travel

Conte: I pamjaftueshëm ndalimi i eksportit të armëve Turqisë

Ndalimi i eksportit të armëve drejt Turqisë është një iniciativë e nevojshme, por nuk është i mjaftueshëm, deklaroi kryeministri italian Giuseppe Conte gjatë një fjalimi në Senat kushtuar samitit të 17-18 tetorit në Bruksel.

“Ne mund të kënaqemi me rezultatin e bindjes së Turqisë për të hequr dorë nga opsionet ushtarake, por do të ndërmarim të gjitha nismat që mund të çojnë në këtë rezultat dhe Italia do të jetë lidere në këtë drejtim”, shtoi ai.