Sallata e ëmbël e thartë

Sallata e ëmbël e thartë

Për 4 persona nevojiten:

200 g spinaq të freskët
▪ 150 g kaçkavall bimësh
▪ 3 dardhë
▪ 80 ml (1/3 e filxhanit) salcë për sallatë
▪ 150 g shqind (Pistacia lentiscus)
▪ kripë, piper

Përgatitja:

Spinaqin pastrojeni, lajeni dhe kullojeni në salvetë letre.

Priteni kaçkavallin në kube apo në pllaka katrore.

Dardhët lani, fshini dhe pritni në feta të holla.

Në enën për sallatë hidhni spinaqin, qitni pak kripë dhe piper, hidhni salcën dhe me kujdes përzieni.

Shtoni dardhët, hidhni shqindin dhe copëzat e kaçkavallit, përzieni dhe shërbeni.